Een broodje Roberto

Ingredienten | Carlina | 10 mei 2018


Halverwege de jaren 70 introduceerde Mario Nistro de Italiaanse bol; het broodje Mario is inmiddels niet meer weg te denken en bijna net zo Utrechts als Vocking worst. Sinds enkele jaren heeft Utrecht ook het Broodje Roberto. Niet helemaal een eigen verzinsel natuurlijk. De basis van het broodje Roberto is de Siciliaanse brioche 'ccu tuppu; een zoet zacht broodje met een klein hoedje.

Dit zoete broodje wordt op SiciliŽ bij het ontbijt geserveerd, leeg om met je granita te eten, of gevuld met ijs. Wij serveren hem met ijs en eventueel slagroom.

Roberto eet moeiteloos ťn vlekkeloos een broodje ijs, voor wie dat niet kan geeft Tippy een uitleg in haar video

Overigens heeft Roberto wťl moeite met een tompouce.

Lees ook de ervaringen van een vakantieganger over broodjes op https://www.italissima.nl/blog.php?b=44


< Terug

© 2018 Indaco Web Solutions - Privacy Policy -