Dit jaar eindigt ons seizoen op 7 oktober, 6 oktober is dus de laatste ijsdag van 2024. Gelukkig is ijs heel lang houdbaar.
Mits je de temperatuur niet teveel laat schommelen, kun je het maanden bewaren. Bestel jij je isolatiebakjes nu bijvoorbeeld voor je verjaardag in november? Of een ijstaart voor kerst bij je liefste schoonouders? Hou je dan aan onderstaande tips:
- Dek het ijs goed af tot je het gaat eten.
- Laat het ijs langzaam op temperatuur komen, liefst in de koelkast. Afhankelijk van de temperatuur van je diepvries is dat 30 tot 6 0 minuten.
- Aan isolatiedozen zit een lipje om de deksel makkelijk te verwijderen. De verpakkingen van een ijstaart hebben een losse bodem om de ijstaart heel eenvoudig te verwijderen.
- Gebruik een droog mes of een droge lepel om het ijs te verdelen.
- Zet de bordjes of kommetjes even in de diepvries of gebruik slagroom of cake om het bordje te isoleren. Je ijs smelt dan niet direct.
Vries het ijs niet opnieuw in, maar eet het lekker helemaal op.